Tal

Seksuelt misbrugte i Danmark – mørketal

 

Alle er enige om, at seksuelle overgreb i barndommen og ungdommen er uhyrlige og giver alvorlige og ofte invaliderende senfølger, som seksuelt misbrugte skal leve med resten af livet.

 

Men når det kommer til, hvor stort antallet  af mænd og kvinder, der har været misbrugt i barndommen, egentligt er – ja, så er der mange tal i spil.

 

At der findes mørketal, er der til gengæld enighed om  Der er formentlig tusinder, der lever med hemmeligheder om overgreb i barndommen, som de har skjult hele livet.

 

Der er flere undersøgelser, der refererer til 10-12  og endda op til næsten 20 procent af befolkningen, som har været udsat for seksuelt misbrug i barndommen. Det svarer til langt over 500.000 mænd og kvinder alene i Danmark.

 

Der er også eksperter, der mener at kunne dokumentere, at antallet er på ca 100.000, heraf ca 60-80.000, som lever med behandlingskrævende senfølger.

 

I EU er der gennemført undersøgelser og kampagner, som hævder, at de europæiske tal er ”One in five” – altså 20 pct. Det er tal, der svarer til 13 millioner europæiske mænd og kvinder.

Udover de forskellige tal fra de mange undersøgelser fra 80’erne, 90’erne, 2002, 2014 og 2018, er der også mange forskellige definitioner på seksuelle overgreb.

 

Uanset hvor store de reelle tal er – så er det alt for mange,.

 

I Semvitas forsøger vi at hjælpe de mange, mange tusinde seksuelt misbrugte, som lever åbent og de, som lever i skjul med deres hemmeligheder, gennem vores podcastfortællinger i den gratis Semvitas app.

SEMVITAS • LA OFICINA • TELEFON 4280 4218 • SEMVITAS@SEMVITAS.DK • WWW.SEMVITAS.DK